Як зробити так, щоб хобі почало приносити гроші — покрокова інструкція

Практично у кожної жінки є своя улюблена справа, своє хобі. Це може бути кулінарія, в'язання, шиття, декупаж і т.д. Звичайно ж, кожне хобі приносить своїй господині задоволення. Але як зробити так, щоб улюблене заняття, крім приємних емоцій, приносило ще й фінанси?

 

хобі

 

 

Що таке хобі?

Це слово прийшло до нас з англійської мови. Дослівно воно перекладається як захоплення. Іншими словами, хобі є практично кожна справа, якою ми можемо займатися на дозвіллі. Психологи вже довели, що кожне хобі приносить своєму господареві море позитиву і розвитку. Так, завдяки наявності захоплення у людини, її душа, мозок і тіло активно відпочивають, розвиваються, релаксують і самореалізовуються

Але як зробити так, щоб хобі ще й приносило гроші? Сьогодні існує дуже багато можливостей перетворити захоплення в роботу. Так, наприклад, серед сучасних дам з кожним днем все більше стають популярними такі заняття, як: шиття, в'язання, вишивка, розпис скла, флористика, робота з керамікою, аплікація, валяння вовни, скрапбукінг, бісероплетіння, декупаж, виготовлення ексклюзивної біжутерії, в'язання гачком, миловаріння і т. д.

 

Як заробити на хобі?

Усі ці вищеописані заняття можуть приносити жінці гроші. Так, наприклад, вироби ручної роботи в цей момент знаходяться на піку популярності. Важливо вивчити нішу, яка найбільш затребувана на ринку товарів handmade — і можна чекати дивідендів.

 

Отже, розглянемо далі покроково, як хобі зробити роботою.

  • Спочатку необхідно зарекомендувати себе, наприклад, серед знайомих і подруг. Пропонуйте їм свої вироби і товари (можете навіть подарувати парочку для реклами).
  • Також радимо розмістити свої товари на продаж і пропозиції щодо їх створення на популярних сайтах, форумах і дошках оголошень. Приклавши трохи зусиль, можна також відкрити свій інтернет-магазинчик, де регулярно викладати фото товарів, виробів. При цьому не забудьте вказати на сайті умови оплати, замовлення, доставки.
  • Щоб активно просувати свої творіння, частіше беріть участь у різних конкурсах, фестивалях, виставках-ярмарках.
  • Не забувайте і про спілкування на тематичних сайтах, адже туди також часто заглядають клієнти і покупці.
  • Щоб усе встигати і не перетворити своє хобі в рутину, старайтеся правильно оцінювати свої сили. Не варто набирати відразу дуже багато замовлень і обіцяти їх виконати в максимально короткі терміни.

 

І ще одна корисна порада: нехай у вас вдома завжди буде запас матеріалів для створення виробів. Так, з часом у вас з'явиться особистий кошторис витрат. І ви зможете оцінити, який рівень заробітку вам приносить (і може принести в майбутньому) ваше улюблене хобі!

 

                                                                                                                                       

                                                                                                                                               За матеріалами Ukr.Media