Як взимку платити менше за електроенергію: поради

Зимовий пік електроспоживання починається в грудні. З грудня по лютий населення споживає електроенергії в півтора раза більше, ніж в інші пори року. Як зробити так, щоб взимку в оселях було тепло, затишно і заощадити кошти при оплаті рахунків?

 

лампа


У цьому допоможуть кілька порад.

Перевірте, щоб на вікнах та дверях не було щілин, замініть гумові ущільнювачі, відрегулюйте фурнітуру та доводчики – це дозволить зменшити тепловтрати.

Переконайтесь, що вимикачі та розетки щільно прилягають до стін, а отвори для кондиціонерів герметично закриті і не утворюють протягів.
Використовуйте електрообігрівачі із урахуванням площі опалюваного приміщення.

Віддавайте перевагу більш ефективним обігрівачам: конвекторним, керамічним та інфрачервоним замість олійних та тепловентиляторів.

Подбайте, щоб холодильник стояв подалі від радіаторних батарей, стояків опалення та електрообігрівачів.

Взимку світловий день є коротшим, отже електроосвітленням люди користуються частіше. Замініть звичайні лампи розжарювання на LED-лампи, що споживають до 10 разів менше електроенергії.

Вимикайте світло, якщо не знаходитесь у приміщенні. Завдяки датчикам руху можна також знизити споживання електроенергії, адже світло буде вмикатись тільки при необхідності.

Встановлення двозонного лічильника, що входить до набору Розумний Watt, дозволить сплачувати вдвічі менше за електроенергію, що споживається з 23:00 до 07:00.

Зі смарт-розеткою можна програмувати вмикання/вимикання енергоємних приладів у потрібний час. Наприклад, налаштувати роботу бойлера у години, коли діє удвічі дешевший тариф для власників двозонних лічильників.