Як облаштувати балкон? П'ять ідей і корисні поради

У невеликій квартирі, де кожен сантиметр на рахунку, не можна забувати про такий могутній резерв, як балкон. Це, по суті, ще одна кімната. Як же її використовувати? Оформіть його як ще один стильний куточок для відпочинку або інших цілей. А все те добро, яке зараз накопичене на балконі, легко можна продати через "Афішу Прикарпаття".

балкон

З чого почати?
Утеплення і облаштування балкона або лоджії варто почати із заскління, бажано, встановивши нові склопакети, так як шпаклювання щілин в старій рамі - марудне заняття. Після скління саме час обрати відповідний ізоляційний матеріал. Утеплювач повинен пропускати повітря, зберігати тепло, бути стійким до утворення грибка і цвілі, а також нескладним у монтажі. Краще вибрати не дуже товстий матеріал - це дозволить зберегти простір. Підійде рулонний або екструдований матеріал на зразок піноплексових панелей, пінофолу або фольгованого ізолону, а також грунтівка.


Утеплилися? Тепер потрібно визначитися, як ви хочете використовувати вашу нову кімнатку. Пропонуємо 5 варіантів

кабінет

1.
Кабінет. Поставивши на лоджії комп'ютерний столик з ноутбуком, крісло і невеликий стелаж, ви отримаєте чудову альтернативу повноцінному робочому кабінетові. Тут ви можете усамітнитися і попрацювати, коли ваша душа забажає, зосередитися або, навпаки, дати собі відпочинок, розслабившись за корисною книгою.

ігрова


2. Ігрова зона. Чому б не потішити малюка і не облаштувати для нього на лоджії ігровий майданчик? Розмістіть тут іграшки, постеліть на підлогу затишний килим з пухнастим ворсом, поставте безкаркасне крісло, і ось побачите - дитина буде невимовно рада, що має нову сонячну кімнатку.

їдальня

3. Їдальня. Якщо ви щасливий володар балкона або лоджії, що примикають до кухні, за їхній рахунок можна розширити простір. Поставте маленький столик і стільці - і обідня зона готова. Літнім варіантом стане тимчасова їдальня на відкритому повітрі. Снідати, підставляючи обличчя сонцю - це так приємно.

творча

4. Творча зона. Невелика творча майстерня або робоче місце для тих, чия професія пов'язана з творчістю. Покладіть на лоджії тумбу або шафу, а також робочий стіл зі зручним стільцем, мольберт чи синтезатор. І тоді ви зможете займатися тут своєю улюбленою справою - малювати, писати, майструвати.

лаунжзона

5. Лаунж-зона. Найнетривіальніший і одночасно приємний спосіб облаштувати балкон - перетворити його в зону відпочинку. Для цього досить розмістити там затишний диванчик чи крісло, кавовий столик, а може створити будуар з м'якою підлогою і подушками. Якщо ви любите рослини, тут же можна оформити невелику оранжерею. Зробіть одну стінку лоджії дзеркальною, таким чином ви значно розширите простір і отримаєте ефект великої кількості квітів. Самі кімнатні рослини розкласти на підлозі або в наскрізних стелажах.