Вітаємо працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості у переддень професійного свята!

Головне управління статистики інформує.

Нафтовий, газовий та нафтопереробний комплекс Івано-Франківщини представлений підприємствами з добування сирої нафти та природного газу, з надання допоміжних послуг у сфері добування сирої нафти та природного газу, з виробництва продуктів нафтоперероблення та газу, розподілення газоподібного палива через місцеві (локальні) трубопроводи, якими у 2019 році забезпечено 13,5% загального обсягу реалізації промисловості області, 21,7% – загальних обсягів видобутку в Україні нафти сирої та 34,1% – газу нафтового попутного, одержаного з нафтових родовищ.

 

день нафтовика

 

За 2019 рік в області видобуто 368,7 тис.т нафти сирої і 452,6 млн.м3 газу природного скрапленого або в газоподібному стані, що перевищило рівень попереднього року на 3,7% та 1,2% відповідно.

У 2020 році на підприємствах галузі триває позитивна динаміка виробництва. У січні–липні п.р. приріст продукції у добуванні сирої нафти та природного газу становив 3,2%; більше ніж за відповідний період торік видобуто нафти сирої і газу нафтового попутного, одержаного з нафтових родовищ, вироблено пропану і бутану скрапленого (на 3,5–11,3%). Видобуток газу природного зменшився на 0,5% і склав 146,8 млн.м3.

На підприємствах нафтової, газової та нафтопереробної промисловості зайнято 6 тис. осіб, що становить 13,3% кількості працюючих у промисловості області.

У розвиток підприємств комплексу у 2019 році було інвестовано 165,7 млн.грн або 6,5% обсягу інвестицій у промисловість, у І півріччі п.р. – 62,8 млн.грн (14%).  

Лідерами нафтової, газової та нафтопереробної промисловості регіону залишаються нафтогазовидобувні управління «Долинанафтогаз», «Надвірнанафтогаз» та Долинський газопереробний завод публічного акціонерного товариства «Укрнафта», виробничий підрозділ «Гуцулівське газове родовище» товариства з обмеженою відповідальністю «Надрагаз», Львівське відділення з видобутку нафти, газу ГПУ «Львівгазвидобування»,  Надвірнянська філія спільного українсько-американського підприємства «Укркарпатойл ЛТД», товариства з обмеженою відповідальністю «Макком-груп» і «Карпатська бурова компанія», публічне акціонерне товариство з газопостачання та газифікації «Івано-Франківськгаз».

 

Довідково: згідно з Указом президента України від 12 серпня 1993 р. щорічно у другу неділю вересня відзначається День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості.