Види керамічної цегли та її переваги

Цегла є найпоширенішим матеріалом, що використовується в будівництві. Вона застосовується з метою спорудження стін, міжкімнатних перегородок. Вироби кращої якості виготовляють з натуральної глини за допомогою спеціальної методики випалу. Правильна обробка наділяє її міцністю і зберігає потрібну форму. На нашому сайті можна вибрати цеглу за хорошою ціною.

цегла


Різновиди керамічної цегли

Цей універсальний матеріал застосовується в багатьох сферах, тому і різниться розміром, технологією виробництва, сировинним складом та іншими параметрами. Залежно від технології виробництва виділяють два види.

Необпалена цегла. Її отримують внаслідок використання технології сушіння на повітрі, яке в результаті робить технічні особливості цегли досить слабкими. Зараз в будівництві вона не користується великим попитом.

Обпалена цегла обробляється в спеціально призначених печах. Її низький рівень вологопроникності - результат термічної дії.

Звичайна цегла використовується для спорудження стін і перегородок.

До облицювальної цегли вимоги вищі, оскільки її застосовують при оздобленні фасадів та інтер'єру. Не допускаються різного роду ушкодження, сколи і плями.

Відрізняється цегла і за кольором, що залежить від сировини: від жовтого до темно-коричневого.


цегла


Серед переваг керамічної цегли виділяють:

- Невеликі форми. Вони дозволяють створити архітектурні композиції і втілити в життя з її допомогою навіть найоригінальніші рішення.
- При зведенні приватного будинку з даного матеріалу вигляд будівлі залишається привабливим і не вимагає обов'язкової обробки фасадної частини.
- Велика теплоємність, завдяки чому взимку тепло, а влітку – свіжо.
- Міцність і довговічність дозволять бути впевненим у тому, що будинок залишиться у своєму первісному стані через десятки років.
- Природна глина - це натуральний і екологічно чистий матеріал.
- Висока стійкість до змін погодних умов, не втрачаючи при цьому естетичності зовнішнього вигляду.
- Вогнестійкість та звукоізоляційні властивості.


При виборі цегли рекомендується звертати увагу на її марку, морозостійкість, водопоглинання і теплопровідність. Ці параметри позначаються спеціальними літерами.