В Україні "заморозили" тарифи на комуналку

Кабінет міністрів вирішив заморозити тарифи на комунальні послуги до закінчення повномасштабної війни Росії в Україні.

Уряд ухвалив постанову № 502 про "Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв'язку із запровадженням в Україні воєнного стану". Тарифи для населення залишаться на рівні 24 лютого поточного року.

 

 

тарифи

 

 

"Кабмін рекомендує впродовж дії воєнного стану в Україні, але не раніше завершення поточного опалювального періоду, органам, уповноваженим встановлювати тарифи, не підвищувати їх на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення", - йдеться в повідомленні.

 

Компаніям рекомендують тимчасово зупинити погоджені інвестиційні програми, а кошти, передбачені для зарахування на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для розрахунків за інвестиційними програмами, спрямовувати на оплату енергоносіїв і погашення інших зобов'язань.

 

Кабінет міністрів вніс зміни до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів. Це дасть можливість зберегти ціни на газ для населення на рівні близько 8 гривень за кубометр до 1 жовтня.