В Івано-Франківську виступив відомий український економіст Володимир Панченко

В Університеті Короля Данила, в рамках проекту «Відкрита зустріч з успішними людьми», відбувся виступ-презентація відомого українського економіста, економічного історика, кандидата історичних наук Володимира Панченка на тему «Неопротекціонізм у міжнародній економіці».

економіст


Під час свого виступу Володимир Панченко розповів студентам та викладачам УКД про особливості економічного націоналізму, прихильником якого він є. Зокрема, про засновника цього напряму – Фрідріха Ліста, який вважав, що «сила важливіша за багатство». Також поділився власними роздумами щодо виходу України в «океан вільної торгівлі». Відкрив секрети того, як з «русалоньки» може вирости справжня «акула» вільної торгівлі та як на все це впливають звичайні підприємці, яких в Україні менше 10%, а в Америці понад 70%.
Себе Панченко вважає справжнім «ліквідатором безграмотності», він закликав кожного присутнього в аудиторії вивчати англійську мову. Адже вона є важливою складовою комунікації сучасної людини.

Наприкінці свого виступу Володимир Панченко зробив цінний подарунок бібліотеці Університету Короля Данила – книги «Глобальні виміри неопротекціонізму. Теорія і практика» (Панченко В.) та «Вітчизняна практика та світовий досвід СЕЗ і ТПР» (О. С. Чмир, В. Г. Панченко, Ю. В. Гусєв, В. І. Пила).