Телефон - це тепер твій касовий апарат?

Міністерство фінансів спільно з ДПС завершують підготовку до запуску безкоштовного фіскального додатку для програмного РРО (реєстратор розрахункових операцій), який уже найближчим часом розпочне роботу в тестовому режимі. Про це  йдеться в заяві Мінфіну.

 

рро

 

Як зазначається, впродовж місяця представники бізнесу матимуть можливість ознайомитись з функціоналом додатку в Електронному кабінеті платника податків, протестувати його та надати пропозиції щодо його вдосконалення.

 

Коли буде доступний

Вже з 1 серпня 2020 року продукт буде доступний для повноцінного використання для всіх бажаючих на безоплатний основі.

 

 

Обов’язковим використання програмного РРО, для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців, стане з 1 січня 2021 року.

 

Навіщо запроваджують додаток

«Запровадження програмного РРО є важливим кроком до детінізації економіки та створення рівних умов ведення підприємницької діяльності. Програмне забезпечення „РРО в смартфоні“ стане зручним і необтяжливим функціоналом для сумлінних платників податків.

 

Споживачі, у свою чергу, за лічені хвилини зможуть перевірити наявність виданого чеку у базі даних ДПС. В разі його відсутності та видачі чеку з порушенням законодавства покупець матиме право на відшкодування частини витрат на придбання товару», — констатують у Мінфіні.