Студенти Університету Короля Данила відвідали притулок для тварин з благодійною місією

Днями студенти Фахового коледжу Університету Короля Данила, разом із викладачкою Вікторією Фінів, присвятили кураторську годину благодійності та відвідали притулок «Дім Сірка».

 

студ. в притулку

 

«Поїздку ініціювали самі студенти. Ми проводили опитування і мені хотілося почути від дітей про їхні соціальні ініціативи й те, де вони себе бачать поза коледжем. Діти запропонували поволонтерити у «Домі Сірка». Я була вражена тим, з яким захопленням вони вибирали собакам ласощі та медикаменти, і щиро тішуся, що вони мали змогу проявити співчуття і милосердя. Коли ми тільки туди зайшли, студенти одразу почали плакати... навіть хлопці, й ті знітилися. Попри те, що у притулку є сторінки у соціальних мережах, їм все ж таки не вистачає масового «фоловінгу» для того, аби більше людей дізнавались про них і, можливо, допомагали б», – зазначає Вікторія Фінів.

 

дім сірка

 

Організація поїздки була доволі оперативною: сконтактувавшись з координаторкою і головою благодійної організації «Дім Сірка» пані Наталією Когут, домовилися про зустріч. Загалом, завдяки ініціативі відвідин притулку для тварин, до пані Вікторії звернулося вже кілька людей, які також виявили бажання допомогти організації. Також серед студентів є й ті, хто час від часу допомагає притулкові разом зі своїми батьками чи друзями, привозить харчі для тварин та речі першої необхідності.

У вересні викладачі із студентами знову планують відвідати «Дім Сірка», але цього разу уже з батьками: попрацювати, допомогти в облаштуванні території та вигулі собак.