Прикарпатські призери чемпіонатів світу та Європи готуються до нових поєдинків

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася пресконференція призерів чемпіонату світу та Європи з вільної боротьби. Про підготовку до змагань і проходження міжнародних турнірів журналістам розповідали бронзовий призер чемпіонату Європи з вільної боротьби серед молодших юнаків Сергій Костишин і бронзовий призер чемпіонату світу з вільної боротьби серед кадетів Денис Сагалюк та їхні тренери.

 

призери


Участь у пресконференції взяли заступник начальника управління спорту облдержадміністрації Костянтин Лисейко, а також голова обласної федерації та віце- президент Всеукраїнської асоціації вільної боротьби України Едуард Прощук.


Зокрема Костянтин Лисейко, розповідаючи про здобутки наших борців, зазначив, що на сьогодні вільна боротьба – один з пріоритетних видів спорту на Прикарпатті.


«Борці з Івано-Франківщини мають добру історію та демонструють хороші традиції на міжнародному рівні», – підкреслив посадовець.


Зауважимо, що Сергій Костишин став бронзовим призером чемпіонату Європи з вільної боротьби, який проходив у Кракові (Польща), серед молодших юнаків у ваговій категорії 60 кг. Спортсмен тренується під керівництвом тренера Віталія Малярчука. Для Сергія це перший виїзд на міжнародні змагання такого рівня, тому своїм результатом спортсмен задоволений.


Денис Сагалюк став бронзовим призером чемпіонату світу з вільної боротьби серед кадетів у ваговій категорії 80 кг. Турнір проводився в місті Софія (Болгарія). Тренується спортсмен під керівництвом Григорія Шулепи та Ігоря Василишина. Виступ Сергія на чемпіонаті світу був досить впевнений, борець поступився іранцю та поборов за третє місце спортсмена з Молдови. Своїй перемозі завдячує психологічним настановам тренера та брата, які надавали впевненості. Григорій Шулепа запевняє, що надалі будуть працювати над помилками та удосконалювати технічну базу.


Своєю чергою Едуард Прощук переконаний, що перемога стала можливою завдяки злагодженій роботі федерації та управління спорту ОДА.


Основною метою наших зусиль є Олімпійські ігри, ми йдемо до великих перемог!