Перш ніж влаштовуватися на нову роботу - добре подумайте

Співбесіда - це найкращий спосіб для роботодавця зрозуміти, що являє собою претендент. Однак є й зворотна залежність. Людина, яка хоче отримати вакансію, заздалегідь може визначити, що ця компанія - не найкраще місце для продовження свого професійного шляху. Журналіст Пітер Економі визначив 10 сигналів, які підкажуть, що на цю роботу влаштовуватися все-таки не варто.

робота


Періодично ми шукаємо нову хорошу роботу. Незалежно від того, до якого покоління ви належите, існують конкретні ознаки того, що вам слід двічі подумати, перш ніж погоджуватися на нову позицію. Ось 10 з них:

1. Всі співробітники - новачки, але бізнес не новий.
Часта ротація персоналу - червона лампочка. Чому в компанії люди не затримуються надовго?

2. Той, що проводить співбесіду скаржиться на співробітників під час першої ж зустрічі.
Якщо ваш майбутній начальник свариться на своїх співробітників при людині, яка ще навіть не увійшла до складу компанії, уявляєте, що він буде говорити про вас?

3. Випадкові слова і загадкові фрази - це завжди погано.
Це свідчить про те, що компанія поняття не має, як вона хоче використати вас у рамках професійних обов'язків.

4. Прикрашання роботи для того, щоб вас заманити.
Зазвичай це означає, що за описом робота виглядає казково прекрасною. Особливо у випадку, коли від кандидатів навіть не потрібно досвіду роботи.

5. Вакансія рекламується знову і знову.
Якщо ви постійно бачите одну і ту ж вакансію, яка спливає і переслідує вас як повсталий зомбі - значить, щось не так. Швидше за все, сама робота.

6. Не зазначається шлях кар'єрного зростання.
Якщо в організації не продуманий механізм кар'єрного росту, значить, ви можете застрягти там, як у глухому куті. Безумовно, вам потрібні варіанти трохи кращі.

7. Неймовірно чесні співробітники.
Розпитайте про найкращу та про найгіршу рису цієї компанії та її співробітників. Якщо найкраща звучить погано, а найгірша - ще гірше, то є привід задуматися.

8. Ваш потенційний роботодавець хоче від вас грошей.
Хочете вірте, хочете ні, деякі роботодавці просять претендентів заплатити за деякі послуги та навчання на роботі. Просто кажіть «ні» і шукайте щось інше.

9. Схоже на те, що співробітники не люблять свого керівника.
Якщо співробітники поводяться так, ніби в одній кімнаті з керівником їм дуже незатишно, це означає, що він деспотичний або неприємний лідер. Швидше за все, це не той начальник, на якого ви хочете працювати.

10. Рухи тіла, що видають поразку.
Погляньте на людей, повз яких будете проходити в коридорі, і на те, як вони поводяться. Вони виглядають, як люди, які раді, що тут опинилися? Якщо ні, наступною такою людиною будете ви.