Корисні поради щодо того, як поводитись у перший день на новому робочому місці

Перший робочий день на новому місці — завжди стрес, який може не просто зробити вас метушливими, але й збити з пантелику, оскільки хвилювання сильно заважає навіть досвідченому фахівцеві. Про що ж важливо пам'ятати, коли вам належить провести перший день у офісі?

 

новаробота

 

Висипаємося

Здавалося б, як сон впливає на те, наскільки вдалим буде ваш день на новій роботі? Насправді це мало не ключовий момент. По-перше, здоровий сон, який триває не менше 7 годин, допоможе не проспати (що вже добре), крім того, ви почуватиметеся бадьорішими і готовими хоч зараз взятися за роботу, а сили вам знадобляться вже. Навіть якщо ви не лягаєте настільки рано, зробіть над собою зусилля і йдіть спати трохи раніше — так у вас буде більше часу вранці, щоб усе перевірити і спокійно зібратися.

Відрекомендуйтеся, будь ласка

Нова робота — новий колектив. Коли ви вперше прийшли на нове місце, попросіть свого керівника, щоб він відрекомендував вас тим людям, з якими ви будете перебувати у безпосередньому контакті. Зазвичай, це 3-4 людини. Але будьте готовими до того, що у великій компанії вам доведеться витратити набагато більше часу на знайомство з колегами — десь два місяці. Важливо не ухилятися, якщо хтось хоче з вами познайомитися і охоче йти на контакт, поки ви ще не розібралися у внутрішньому житті компанії.

А як вас звати?

Як правило, у великій компанії багато співробітників, і це завжди створює свої труднощі. Так, вас можуть відрекомендувати одному колезі, а потім ще десятьом, природно, ви забудете ім'я першого, особливо якщо познайомилися дуже швидко. Тут важливо не боятися проявляти активність і перепитувати, якщо щось незрозуміло або ж ви забули ім'я. Будьте впевненими — усі розуміють, наскільки вам зараз складно, а це означає, що соромитися тут нічого — ви ж новачок.

Йдемо на обід

Насправді обід — важлива складова внутрішнього життя компанії. Як мінімум тому, що у великій компанії саме під час обіду можна познайомитися з більшою частиною співробітників, яких ви можете не бачити протягом робочого дня, особливо якщо компанія велика і займає кілька поверхів. Тож не ігноруйте обіди і запрошення на ланч. Особливо важливо враховувати цей момент, адже знайомство з колегами у перший робочий день важливе ще й з неформального боку, оскільки люди придивляються до вас не менше, ніж це робите ви.

 

 

                                                                                                                                                       За матеріалами  Ukr.Мedia