Івано-франківських дітей навчають ІТ-технологій через соціальний проект «Година коду»

«Година коду» – це щорічна міжнародна акція, яка відбувається у всьому світі під час Тижня інформатики в першій декаді грудня. Івано-франківський ІТ Кластер вже 4 роки поспіль організовує візити місцевих школярів та ліцеїстів до ІТ компаній, і щороку кількість учасників зростає. ІТ Кластер співпрацює з ІТ компаніями, університетами, які приймають візитерів, Департаментом освіти міської ради, місцевими школами і безпосередньо з викладачами інформатики.


навчання

«Вважаю, що у кожного має бути така можливість та доступ до вивчення інформатики. Адже знання інформатики - це не тільки майбутня робота в ІТ галузі, що, власне, є хорошою перспективою. Це також розвиток важливих вмінь та навичок: логіки, креативного мислення, стратегічного планування, розв’язування задач та безліч іншого, що стане в нагоді, незалежно від вибору професії в подальшому», – розповідає директорка Івано-Франківського ІТ Кластеру Мар’яна Озорович.

«Година коду» (Hour of Code) – безкоштовна міжнародна освітня ініціатива, що спрямована на популяризацію ІТ серед учнів шкіл за допомогою проведення одного спеціально розробленого інтерактивного уроку інформатики. За час існування ініціативи в ній взяло участь понад 100 мільйонів школярів зі 180 країн.

У ІТ компаніях та університетах заздалегідь готуються до візитів діток, створюють презентації, проводять екскурсії та, звісно, тематичні заняття з інформатики в межах Години Коду. Всі учасники отримують іменні міжнародні сертифікати Hour of Code, і дехто з школярів має вже справжню колекцію з різних років.