«Гарячі путівки»: плюси і мінуси

Одні люди звикли все планувати у житті, особливо, якщо мова йде про відпочинок. Інші – прихильники спонтанних рішень. Вони можуть вирушити в мандри будь-якої миті. Досить часто ми бачимо оголошення про «гарячі тури», і багато хто користується такою послугою. І якщо одні туристи «гарячими путівками» дуже задоволені і надалі планують відпочивати, тільки шукаючи такі варіанти, то інші відраджують знайомих купувати дешеві і швидкі варіанти подорожей, розповідаючи про різні неприємні ситуації. То як скористатися «гарячою путівкою» і не втрапити у халепу?

Власне, що таке «гаряча путівка» і звідки вона береться?

Туристичні фірми заздалегідь займаються закупівлею квитків, бронюванням номерів у готелях тощо. Проте передбачити з точністю туристичний потік неможливо, адже економічна криза в тій чи іншій країні, природні катаклізми та інше чинники можуть стрімко знизити потік туристів.

Іноді за кілька днів до поїздки туристи відмовляються від подорожі через хворобу або непередбачувані ситуації. Тоді туроператору зручніше продати вільні місця дешевше, аніж зовсім втратити прибуток.

Буває і таке, що «гарячі путівки» приваблять до туристичної фірми нових клієнтів, які з часом купуватимуть путівки і за повну вартість.

В яких ситуаціях варто скористатися «гарячою путівкою»?

Такий відпочинок є прекрасним варіантом проведення часу у випадку незапланованої відпустки або в ситуації, коли ваш бюджет доволі обмежений, але є бажання поїхати на відпочинок до якоїсь екзотичної країни.

Купуючи «гарячу путівку» будьте готові до того, що валізи потрібно зібрати протягом кількох днів, а то й кількох годин. А ще ви маєте розуміти, що «гарячі путівки» в більшості випадків припадають на так зване міжсезоння, коли попит на відпочинок в певній країні різко знижується.

При купівлі «гарячих турів» виникають і свої проблеми. Іноді, вивішуючи інформацію про «гарячі путівки», туроператори продають тури за їхньою звичною ринковою ціною. Тому не полінуйтеся поцікавитися цінами на відпочинок у тій чи іншій країні.

Окрім того, ви маєте розуміти: кожна країна має пік заїзду туристів, залежно від пори року. Тому в так званий «сезон» купити дешевий відпочинок досить проблематично. А отже, виникає вірогідність віддати гроші шахраям.

Також «гарячих турів» не буває під час великих свят, які популярні серед туристів, або ж під час масових відпусток. В цей період також є ймовірність заплатити повну ціну туру під маркою «гарячої путівки».

Подорож під час так званого «не сезону» загрожує туристам вірогідністю опинитися на відпочинку в сезон дощів, холодів або тайфунів. А це намарно витрачені кошти і час.

Перед тим, як погоджуватися на купівлю «гарячої путівки» обов’язково прочитайте відгуки і про туристичну компанію, і про пропонований готель. Це допоможе уникнути шахрайства, а також потрапляння в готель, абсолютно не пристосований до прийому туристів: мова про незручні номери, відсутність вікон у номері та кричущу антисанітарію.

Також уже по приїзді може виявитися, що до пляжу потрібно йти майже півкілометра по спеці, а сам пляж буде брудним. Деякі дешеві готелі передбачають місця для купання поміж пришвартованими кораблями, а вода біля берега виявляється бруднющою.

Тому відгуки туристів, які вже побували в тому чи іншому місці, стануть вам у пригоді.

Варто знати: чим ближчий день від’їзду, тим дешевшим є тур. Але не потрібно зволікати до останнього, оскільки дешеву путівку можуть викупити інші туристи.