ЄС виділяє 20 мільйонів євро на розвиток українських стартапів

Європейська інноваційна рада виділила 20 млн євро на підтримку українських стартапів.  Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

 

 

євро

 

 

«Проєкт Seeds of Bravery за участі Українського фонду розвитку інновацій вибрали ключовим партнером ЄС. Сотні вітчизняних стартапів отримають фінансову допомогу та можливість зрости до міжнародного рівня. Важлива деталь — українські розробки набудуть найкращого європейського досвіду та отримають менторство від топових світових партнерів», – зазначив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

 

Він наголосив, що розвиток інновацій — один із пріоритетів. Це — шлях до розвитку цифрової економіки, зростання ВВП та зміцнення армії.

 

«Дякую Європейській інноваційній раді, що бачать наш потенціал та створюють потужний поштовх для розвитку інновацій в Україні. Окрема подяка за плідну роботу Українському фонду розвитку інновацій та FundingBox, а також партнерам ще з 13 країн Європи», – додав Федоров.

 

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації оприлюднило попередній варіант Стратегії розвитку екосистеми інновацій в Україні. За результатами обговорення будуть внесені зміни, які сформують фінальну версію програми технологічних змін у нашій державі.

 

Хто зможе отримати гранти

 

Гранти зможуть отримати стартапи, які:

- спрямовані на відбудову України;

- розвивають інноваційні технології;

- монетизують наукові винаходи.

 

«Переможці проєкту стануть частиною потужної бізнес-мережі та зможуть вийти на міжнародний ринок», — йдеться в повідомленні.

 

Подання заявок на участь стартує найближчим часом. Перші переможці отримають фінансування вже цьогоріч.