До Дня української писемності та мови в Івано-Франківську розпочався онлайн-фестиваль «Сторінками української книги-2020»

Упродовж семи років, починаючи з 2014 року, за підтримки обласної державної адміністрації у цей день проводиться фестиваль «Сторінками української книги».

 

фестиваль

 

Книжковий форум проходить  під гаслом «Читаємо українське. Читаємо українською» і  присвячується  конкретній знаменній чи пам’ятній даті. Так,  у 2014 році  відзначали 200-річчя Т.Г. Шевченка,  2015 -  вшанування пам’яті Митрополита Андрея Шептицького,  2016 - відзначення Року Івана Франка в області,  у 2017 – до 75-ї річниці створення УПА,  2018 - до 100-річчя Західно-Української Народної Республіки, 2019 -  до 100-річчя Соборності України.

 

Цьогоріч пандемія коронавірусу внесла корективи в  організацію книжкового фестивалю, який присвячено Дню української писемності та мови і 150-річчю від дня народження  нашого славетного земляка, письменника-новеліста  Василя Стефаника.

 

Підготовлено виставку "Мандруємо сторінками фестивалю...", на якій представлена шестирічна успішна історія книжкового форуму, що проводиться за сприяння Івано-Франківської обласної державної адміністрації.