А ціни ростуть. Статистика за листопад

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє. За даними Державної служби статистики, інфляція на споживчому ринку у листопаді 2019р. порівняно із жовтнем в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) становила 0,1%, з початку року – 4,3%, в області – 0,3% та 4,7% відповідно.

ціни

У листопаді п.р. приріст споживчих цін на 0,1–0,8% зафіксовано в Донецькій, Луганській, Чернівецькій, Миколаївській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Київській та Закарпатській областях. На Харківщині індекс споживчих цін склав 100,0%. Зниження споживчих цін на 0,3–0,1% відбулося у Запорізькій, Одеській, Херсонській, м.Києві та Дніпропетровській областях.

На споживчому ринку області у листопаді п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,1%. Найбільше (на 6,2%) подорожчали яйця. На 1,9–0,8% підвищились ціни на молоко та молочну продукцію, соняшникову олію, сало, рис, продукти переробки зернових, масло, хліб, овочі. Водночас на 3,4–0,3% подешевшали фрукти, м’ясо птиці, цукор, свинина, макаронні вироби, маргарин.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9% в основному за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 2,2%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,8% відбулося за рахунок підвищення цін на природний газ на 12,2%, тарифів на водопостачання – на 3,5%, каналізацію – на 2,5%.

Ціни на транспорт у цілому зросли на 0,2% в основному через подорожчання проїзду автодорожним пасажирським транспортом на 0,7%. Разом з тим на 3,4% подешевшали автомобілі, на 0,3% – паливо та мастила.