Теми для розмови англійською мовою

Дивлячись американські серіали чи фільми ви не могли не помітити, що перед важливою подією в професійному середовищі чи елітних колах, зазвичай, люди шукають інформацію про гостей, їх інтереси, професійні навички, сімейне положення. Всі ці критерії потрібні для того, щоб дізнатися більше про свого співрозмовника, звідси та з’являються теми для спілкування.

Підвищуйте свою професійну кваліфікацію https://grade.ua/uk/training-centre/celta/ - реєструйтеся на програму та отримуйте нові навички викладання!

Візьмемо для прикладу фільм «Диявол носить Prada», коли помічниці головної редакторки “Runway” вивчали коротку інформацію про кожного гостя, який був запрошений на доброчинний вечір. Потім вони переказували цю інформацію Міранді, що допомагало їй мати індивідуальну розмову з кожним гостем.

 

3 Easy Ways to Improve Communication Skills in English | Study English | English Studies Institute

 

Бажання знаходити спільні теми, щоб будувати професійні та особисті зв’язки з іншими людьми також часто висміюється у кінематографі, наприклад, «Brooklyn 99», коли детектив Емі Сантьяго шукала в будинку свого боса речі, які могли б допомогти знайти спільні теми для розмови, тому що таким чином вона хотіла отримати заповітне підвищення.

Звісно, вміння планувати теми для спілкування задля досягнення власних цілей корисна навичка, але вона популяризована більше в елітних та професійних колах, у побуті найчастіше люди спілкуються імпровізовано. Зробити це на початку вивчення англійської це може бути складно, тому що ще не сформований відповідний словниковий запас.

Інтереси допомагають знайти спільні теми для розмови

Цікавість до різних тем, наприклад, культура, мистецтво, політика, спорт чи кінематограф, безперечно допомагають розширити свої пізнання та світогляд, а також допомагають підтримувати розмову зі знайомими та незнайомими людьми за будь-яких обставин.

Діліться з іншими думками про прочитані книги

Читання книг дає багато переваг, адже у вас є шанс насолодитися уявною історією сповна та тимчасово забути про побут та існуючі проблеми. Книга дає змогу провести цікаво дозвілля. Окрім цього, вони дозволяють покращити свій словниковий запас, вивчити нову лексику та граматику. 

Читання літератури із власної країни та іноземних авторів дає можливість краще зрозуміти культури народів світу, їх проблеми, які висвітлювалися у творах. Все це, дає «їжу» для роздумів, що згодом може стати темою для обговорення з друзями та незнайомцями. 

  • Have you ever read 'Cuckoo's calling'? — Ти коли-небудь читав «Клич зозулі»?
  • Yes, I have. It's a very interesting detective. — Так, це дуже цікавий детектив.
  • Do you know that Robert Galbraith is the pen name of Joanne Rowling? — Ти знав, що Роберт Гелбрейт — це псевдонім Джоан Роулінг?
  • Yes, of course. — Так, звісно.
  • In my opinion, Joanne Rowling was inspired by a detective story by Agata Krisri. — Мені здається, що Джоан Роулінг надихалася детективами Агата Крісті.
  • I agree with you, 'Cuckoo's calling' has a similar style. — Я повністю з тобою згоден, вони дійсно мають схожий стиль.

Поспілкуйтеся з новим співрозмовником про спорт

Спорт може стати цікавим початком розмови, особливо якщо ви любите один із його видів. Це тип розмови, який дозволить знайти нових друзів за інтересами або вступити в дискусію з опонентом. У будь-якому випадку ви зможете отримати цікавий досвід. 

  • Did you know that the European Championship 2022 from basketball will start on the 1st of September?
  • Yes, I read this news yesterday in the evening.
  • In your opinion, what team will win?
  • I think Montenegro will win.

Компліменти можуть стати темою розмови

Комплімент дає змогу задовольнити потребу людини у визнанні її як особистості та відчувати себе більш щасливішим. Від компліменту виграють всі, і той хто його робить, і той хто отримує. Тому не варто нехтувати подібним інструментом для знайомства з новими людьми або для покращення відносин з існуючими знайомими та друзями.

Отримайте кваліфікацію C2 Proficiency у навчальному центрі https://grade.ua/uk/esol/cpe/, складайте іспит та отримайте Кембридзький сертифікат міжнародного зразка. 

Meet in the elevator

Hi, how are you? — Привіт, як справи? 

Fine, thanks. And you? — Добре, а ви як?

Great. By the way, very nice trainers. I love it. — Чудово. До речі, класні кросівки. Мені подобаються.

Thank you. I bought it in Italy last vacation. — Дякую. Я купив їх в Італії минулої відпустки.

Really? Could you tell me what the brand is? — Дійсно? Ви можете сказати мені, що це за бренд?

Of course, it is Fabi. My friend recommended this local brand. — Звісно, це  Fabi. Мій друг порекомендував мені цей локальний бренд.

Does Fabi have a website? —  Fabi має сайт?

Yes, it has. It is www.fabishoes.com. — Так, є. Це www.fabishoes.com.